Rakkaus, kaipuu ja menettämisen pelko

Kuvaan parisuhdetta eläinhahmojen kautta. Eläimet ovat ilmeikkäitä omassa vaistonvaraisuudessaan. Ne elävät myös pehmoleluina ja muoviotuksina luoden meille tarinoita. Kuvissani eläinhahmot elävät samaa tarinaa tasavertaisina ihmishahmojen kanssa.

Olen käyttänyt töissäni pääosin hiirihahmoja. Hiiriprojektini alkoi vuosia sitten pyydystäessäni hiiriä, jotka tulivat syksyllä asuntooni. Ensin piirsin niitä kuolleina uhreina. Sitten aloin tuntea sympatiaa niitä pieniä olentoja kohtaan, jotka halusivat vain `pienen palan juustoa´ ja menettivät siinä henkensä. Halusin herättää ne piirtämällä henkiin ja ne alkoivat seikkailla töissäni muiden hahmojen rinnalla. Ensin hiirinä, sitten erilaisina tunnettuina hiirihahmoina.

Sankarihahmot kiinnostavat minua ja erityisesti ihailemani Mikki. Hiiri, josta on tullut sankari. Normaalisti hiiret aiheuttavat pelon ja inhotuksen tunteita, mutta hiirikin voi olla sankari.

Töissäni yhdistän eri grafiikan menetelmiä (polymeerigravyyri, carborundum, etsaus) ja akvarellia. Työni ovat mustavalkoisia. Värit olen häivyttänyt töistäni epäolennaisena elementtinä.

Työt ovat vuodelta 2004.

)) TÄSTÄ GALLERIAAN