Mustavalkoista naisen maailmaa

Työt ovat carborundum ja kuivaneula –tekniikoilla tehtyä grafiikkaa. Töihin olen yhdistänyt piirrosta, lyijykynää ja tussia. Työt ovat vuosilta 2000-2002. Nämä mustavalkoiset sarjakuvaruudut muodostavat seinille tarinan, jolla ei ole alkua eikä loppua. Jokapäiväiset pienet elämää suuremmat tragediat ovat osana elämää. Ihmissuhteita, tunteita, kohtaamisia, pieniä havaintoja, pelkoja, toiveita. Elämä koostuu pienistä ohikiitävistä hetkistä, sattumista, tuntemuksista.

Kaupungin katulaatat, ikkunat, tiilet ja talot muodostavat neliöitä katukuvaan.. Ihmisten ohikulkevat jalat. Koirat, jotka ottavat kontaktia toisiinsa. Ihmiset käyttäytyvät rooliensa mukaan, koirat vaistojensa. Eri rotuisissa koirissa alkaa nähdä ihmishahmoja. Ihmisissä ilmaantuu eläimellisiä piirteitä ja eläimissä inhimillisiä. Eläimet ja ihmiset elävät yhdessä tasavertaisina. Kulissina ja näyttämönä toimivat myös ihmisen rakentamat mustat neliöt.

Isot grafiikkatapetit olen yhdistänyt pienistä vedoksista. Niissä olen kuvannut kaupunkiympäristökokonaisuutta. Erilaiset ihmiskohtalot ikkunoiden takana. Tapahtumia ja pelkoja varjoisilla kujilla. Sankaritar, joka haluaa pelastaa maailman pahuudelta.

Työt ovat mustavalkoisia. Olen halunnut tehdä kuvia, jotka toimivat peruselementeillä; mustavalkoisella pinnalla ja viivalla. Mustavalkoisen kontrastisuus ja ilmaisuvoima viehättää. Vapautta tekemiseeni olen hakenut maalausmaisella kehystämisellä ja uniikkivedoksilla, joita olen jatkanut piirtämällä ja vedoksia eri tavoin yhdistelemällä. Haluan luoda kokonaistilan, jonka tarinassa ihminen voi elää mukana.

)) TÄSTÄ GALLERIAAN